MEERweten - week 43 - 2021

25-10-2021

WEEK 43 ‚óŹ 26 oktober t/m 1 november 2021

DAGOPENING

SELFIE  
     
 

Het woord ‘selfie’ kent inmiddels iedereen. Je hebt er vast weleens één gemaakt. Waarschijnlijk wel meer dan één J

 

Deze week denken we hierover na. Hoe kijk je aan tegen jezelf(ie) en hoe kijkt God naar ons? Jezus is als het ware Gods ‘Selfie’. Hij laat zien wie God is! Hij wil ons ook laten zien wie wij écht zijn!

 
 

MAANDAG 25 OKTOBER

De eerste ‘selfie’

Genesis 1:26

DINSDAG 26 OKTOBER

Jezelf(ie) worden

Psalm 37:4

WOENSDAG 27 OKTOBER

Bijna als God…

Psalm 8:5-6

DONDERDAG 28 OKTOBER

De ander in beeld

Colossenzen 3: 12,13

VRIJDAG 29 OKTOBER

Perfecte ‘Selfie’

Hebreeën 1:3

 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

OPEN HUIS  
     
  Op woensdag 10 november a.s. organiseren wij ons jaarlijks Open Huis van 14.30 tot 17.00 uur en 18.30 tot 21.00 uur. Het Open Huis is voor leerlingen uit groep 7 en 8. Aanmelden is verplicht.

Alle leerlingen zijn na 12.40 uur lesvrij. Er zijn wel leerlingen die meehelpen om deze middag en avond te verzorgen, u wordt dan door de mentor op de hoogte gesteld.

 
 

GETROUWD  
     
  Op 19 oktober is mevrouw Pannekoek getrouwd met Bjorn Blok. Een gedenkwaardige dag waarin Gods zegen gevraagd is voor hun toekomst en er een gezellige receptie was in Kasteel De Schaffelaar.

We wensen het bruidspaar een fijne tijd toe in hun nieuwe huis in Voorthuizen en Gods zegen voor de toekomst.

 
 

12,5 jarig jubileum mevrouw Nap  
     
  Onze telefoniste/receptioniste mevrouw Nap is deze maand 12,5 jaar in dienst bij De Meerwaarde.

Mevrouw Nap heeft als leerling op het Groen van Prinsterercollege gezeten waar zij de richting Economie volgde. Hierna heeft zij nog vier jaar een opleiding gevolgd op het ROC A12. Halverwege deze opleiding is ze naast haar studie gaan werken als telefoniste/receptioniste bij De Meerwaarde (locatie Wilhelminastraat).

Dat mevrouw Nap niet stil kan zitten blijkt wel uit de diverse opleidingen/cursussen die zij heeft gevolgd; Secretaresse en Word & Outlook kwamen onder andere voorbij. Ook heeft zij in de projectgroep gezeten voor de nieuwe telefooncentrale. Zij blijft zich ontwikkelen om haar werkzaamheden als receptiemedewerkster zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Wij zijn blij en trots dat we al zo’n mooie periode met haar mogen samenwerken.

 
 

Afscheid mevrouw Lawalata  
     
  Op woensdag 27 oktober nemen wij afscheid van mevrouw Lawalata. Na deze datum hoopt zij van haar pensioen te gaan genieten. Mevrouw Lawalata is in 1975 begonnen als secretaresse bij diverse bedrijven.

In 2016 maakte zij de overstap naar De Meerwaarde om hier als surveillante te gaan werken. Na vier jaar ging zij tevens diverse werkzaamheden uitvoeren voor de facilitaire afdeling. Zij verzorgde drie dagen in de week de catering en zorgde ervoor dat de personeelsruimte er altijd netjes uitzag. Tussendoor bestelde zij ook diverse kantoorartikelen en zorgde ervoor dat deze verdeeld werden binnen de organisatie. Ook verzorgde zij de verhuuradministratie van de sporthal.

We nemen afscheid van een collega die aandacht had voor onze leerlingen en medewerkers. We willen mevrouw Lawalata hartelijk bedanken voor haar inzet en betrokkenheid en voor al haar werkzaamheden en wensen haar Gods Zegen toe in de nieuwe levensfase die nu aanbreekt.

 
 

De Corona gezondheidsmonitor Jeugd 2021  
     
 

- Voor 2e en 4e klassers -


Geachte ouder/verzorger en leerling,

Wat is het gevolg van corona op de gezondheid en het welzijn van jongeren? Dat onderzoekt GGD Gelderland-Midden met de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021. Alle middelbare scholieren in de klassen 2 en 4 kunnen meedoen aan het onderzoek. Omdat jij, of uw kind in klas 2 of 4 zit, krijg je een uitnodiging om mee te doen aan dit onderzoek. De verzamelde gegevens gebruiken we om scholen, gemeenten en de landelijke overheid te adviseren over beleid dat de gezondheid van de jongeren een boost geeft!

Hoe verloopt het onderzoek?
Tijdens een lesuur op school vul je een online vragenlijst in. In de vragenlijst staan vragen over gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd, school en de impact van corona. In de vragenlijst vragen we niet naar een naam of adres. Niemand komt te weten welke antwoorden jij hebt gegeven. We presenteren alleen resultaten over een totale groep, bijvoorbeeld over alle 2e-klassers in een gemeente. Ook met de school delen we alleen de groepsresultaten.

Is de privacy bij deelname gewaarborgd?
Bij het onderzoek is de privacy van leerlingen gewaarborgd. Zij vullen de vragenlijst in via een algemene link. Deze link is uniek voor elke school, zodat we weten op welke school de vragenlijst is ingevuld. In de vragenlijst wordt niet gevraagd naar naam, geboortedatum, adres of BSN-nummer. De GGD vraagt alleen de viercijferige postcode, zodat we de resultaten per gemeente kunnen bekijken.

De GGD voldoet voor dit onderzoek aan de AVG wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld door het gebruik van een beveiligde website waar de leerlingen de vragenlijst invullen. Voor elk onderzoek is het verplicht om een privacyverklaring op te stellen. De privacyverklaring voor de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 staat op onze website: www.ggdgm.nl/jeugdmonitor2021

Moet ik meedoen aan de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021?
Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen aan het onderzoek. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Als u niet wilt dat uw zoon/dochter meedoet, of als jij zelf niet mee wilt doen, dan kunt u dit aangeven door een e-mail te sturen naar de contactpersoon van school: Gerdien Haanschoten, g.haanschoten@demeerwaarde.nl

Vragen?
Heeft u, heb jij vragen over dit onderzoek of wil je meer informatie over de Gezondheidsmonitor Jeugd, dan kunt u contact opnemen met de onderzoeker van de GGD via onderzoek@vggm.nl of 088 355 56 52 of bezoek de website van de GGD: www.ggdgm.nl/jeugdmonitor2021.

Met vriendelijke groet,

Henk Bril
Directeur Publieke Gezondheid

 
 

LEESPLEIN – DE OORLOG DIE MIJN LEVEN REDDE  
     
  Door de voorkant en de titel van dit boek zullen tienermeiden dit boek misschien niet zo gauw pakken. Let daar niet teveel op, want dit is een prachtig realistisch verhaal en als je eenmaal begint te lezen kun je moeilijk stoppen. Hoe kan een oorlog, die zo veel levens verwoest, nu een leven redden?

De verteller in dit boek is hoofdpersoon Ada, een meisje van veertien. Het verhaal begint als Ada negen jaar is en samen met haar moeder en broertje Jamie in Londen woont. Ada is geboren met een klompvoet, haar moeder houdt haar altijd binnen zodat niemand het ziet. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog worden alle kinderen uit Londen geëvacueerd, maar haar moeder wil Ada niet laten gaan. Ada weet toch te ontsnappen en komt samen met Jamie op het platteland terecht. Ze komen bij Susan Smith in huis, die eigenlijk helemaal niet op kinderen zit te wachten. Toch probeert ze zo goed en zo kwaad als het gaat voor de twee kinderen te zorgen en ze gaat steeds meer van hen houden. Ada krijgt krukken en mag gewoon naar buiten, waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat.

Susan heeft een pony, waar Ada op leert rijden. Met de pony is ze helemaal in haar element.

Soms weet Ada zich geen raad met haar gevoelens, ze is thuis altijd geslagen en gekleineerd. Als Susan haar complimenten maakt, weet ze niet goed hoe ze daar mee om moet gaan.

Doordat ze niet meer opgesloten zit en gewoon aan het dagelijkse leven deel kan nemen, bloeit ze langzaamaan helemaal op. Vandaar ook de titel: de oorlog heeft haar leven gered, ze mag er zijn. Dit is zo’n jeugdboek dat ook voor volwassenen interessant is om te lezen.

Kimberly Brubaker Bradley schreef ook een tweede boek over Ada: 'De oorlog die ik eindelijk won'.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

PORTRETTEN 1 BASIS  
     
  In de eerste klas van Basis zijn we de afgelopen periode bezig geweest met het thema Portret.

We hebben gekeken naar verschillende kunstenaars. Daarvan moest er één uitgekozen worden en in die stijl moesten de leerlingen zelf een portret maken. Liam Snellen uit 1b6 heeft gekozen voor Lichtenstein en heeft een prachtig schilderij gemaakt.

 
 

Voorronde Skills Talents bij E&O  
     
  Begin oktober is er bij team Economie & Ondernemen de schoolse voorronde voor Skills Talents gespeeld. 38 leerlingen uit klas 4 met het profiel E&O speelden als team van twee leerlingen tegen elkaar.

Rondom het nieuwe filiaal van Skills Talents Coffee Company werden pakketten ontvangen en gecontroleerd, berichten gestuurd naar de leverancier vanwege defecten, een flyer ontworpen en een personeelsplanning gemaakt.

Esmee Tombroek en Naomie Brak hebben hun talenten laten zien en zullen De Meerwaarde in de provinciewedstrijd vertegenwoordigen. Gefeliciteerd meiden!

 
 

Ruben kampioen 1e ronde Skills wedstrijden Metselen  
     
  Dit jaar zijn de Skills wedstrijden voor het MBO er weer, in aangepaste vorm. Ruben Boorsma, student op onze MBO locatie, doet hieraan mee. Ruben is in dienst bij van Lagen Metselwerken BV in Terschuur als leerling allround metselaar.

In de week van 12 oktober waren de eerste voorrondes voor deze wedstrijden. Vol trots laten we weten dat Ruben kampioen is geworden tijdens de eerste ronde. Echt mooi werk geleverd, klasse! Ruben gaat door naar de volgende ronde, deze is in december. We houden u op de hoogte en wensen Ruben heel veel succes!

MBO team Barneveld

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl