Leesplein

Het leesplein vind je op de begane grond achter de receptie.

De openingstijden zijn:

maandag, woensdag,
donderdag en vrijdag:

dinsdag:


09.00 – 10.00 uur
10.15 – 12.00 uur
12.30 – 14.30 uur
14.45 – 16.00 uur


09.00 – 10.00 uur
10.15 – 12.00 uur
12.30 – 14.30 uur
14.45 – 15.15 uur

Het kan voorkomen dat het leesplein gesloten is, vanwege ziekte of een overleg. Dan hangt er een briefje op de deur met een mededeling.

Op het leesplein zijn vaste medewerkers aanwezig die je helpen als je vragen hebt. Dit zijn:

mevr. Niewold: mediathecaris (ma, di, do, vr)
mevr. Prins: medewerker mediatheek (ma, di, wo)

Email: leesplein@demeerwaarde.nl 

Op de Meerwaarde wordt veel aandacht besteed aan lezen. Lezen is goed voor het vergroten van de woordenschat en dat draagt weer bij tot betere schoolprestaties. Op het leesplein hebben we een collectie boeken die geleend kunnen worden en een leeshoek waar de leerlingen in pauzes of tussenuren kunnen zitten.
Op het leesplein werken we nauw samen met de bibliotheek van Barneveld. De boeken staan in de kast op thema, volgens het concept 4you! Dit is speciaal ontwikkeld voor het VMBO:

Lenen met pasje

Als je een boek nodig hebt voor Nederlands, Engels of Duits, of je wilt gewoon voor je plezier een boek lezen, dan ben je welkom om een boek te komen uitzoeken. Je leent het boek met je leerlingpas. Dit pasje krijg je aan het begin van de brugklas of zodra je instroomt op school. Deze pas blijf je gebruiken totdat je van school gaat. Wees er dus zuinig op!
Op de achterkant van het pasje staat het logo van de bibliotheek. Je bent nu ook automatisch lid van de openbare bibliotheek en kunt hiermee lenen in Barneveld, Kootwijkerbroek, Voorthuizen, Lunteren en Ede.

De catalogus is overal te raadplegen.
Hierin kun je kijken of een boek aanwezig is, en ook zien welk boek je geleend hebt en wanneer dit ingeleverd moet worden.

Ga hiervoor naar: catalogus leesplein

Dan krijg je onderstaand scherm te zien, bij ‘mijn bibliotheek’  kun je naar inloggen gaan en daar vul je in het scherm je lenersnummer in.
Dat staat achterop je schoolpas (dit begint met 169).

Een wachtwoord maak je zelf aan volgens bepaalde regels (zie schermafdruk hieronder).

Goede gewoonten:

Voor het lenen van een boek breng je altijd je schoolpas mee.
Deze pas is strikt persoonlijk: je mag hem dus niet uitlenen aan iemand anders. Ben je het pasje kwijt, kom dit dan z.s.m. melden op het Leesplein. Dan kan niemand anders een boek op jouw naam lenen.
Een beschadigde pas wordt kosteloos vervangen, maar voor een verloren pas moet €5,00 betaald worden.
Je mag maximaal 4 boeken tegelijk lenen en de uitleentermijn is 4 weken. Heb je een boek langer nodig, dan kun je verlengen. Dit kan maximaal 2 keer en hier zitten geen kosten aan verbonden. Als je een boek te laat inlevert, kost je dit €0,50 per boek per week. Hierover krijgen jij, je ouders/verzorgers en je mentor een mailtje.

Dit is in het kort hoe het werkt op het leesplein.

Je bent van harte welkom, graag tot ziens!