Profiel Economie & Ondernemen

“Bij de afdeling Economie & Ondernemen leren ze mij verder te kijken dan mijn neus lang is! Ik kan nog alle kanten op na het behalen van mijn vmbo-diploma. Dit geeft mij energie om te werken naar de toekomst!”

Wat is profiel Economie & Ondernemen?

Hoe verkoopt een ondernemer zijn producten? Wat heeft reclame eigenlijk voor zin? Hoe reken je uit hoeveel winst en welke kosten je als ondernemer hebt gemaakt? Waarom moeten mensen naar jouw winkel en dus niet naar de concurrent? Of te wel: “Wat moet ik allemaal weten als ik later een eigen bedrijf heb of als ik in een winkel ga werken?”
Spreekt jou dit aan? Dan is Economie & Ondernemen misschien wel iets voor jou! 
 
Bij ons op de afdeling kom je eigenlijk alles tegen wat te maken heeft met de verkoop van producten en diensten. En dat komt je overal tegen!  Van kantoor, supermarkt tot webshop voor kleding. Van restaurant tot een autobedrijf.

Lesprogramma

In 3 jaar tijd maak je op de afdeling kennis met de 5S! 
Namelijk een échte Servicebalie, een winkel(Shop) met etalage en een toonbank met 2 kassa’s. Ook is er een magazijn (Store) en een Superkantoor met heel veel computers. 
Door iets zelf te ervaren leer je het best!  Daarom ga je in het derde jaar 3 weken achter elkaar Stagelopen bij een zelfgekozen stageplek. In het vierde jaar doet je dit 1 dag in de week. Levensecht leren, daar houden wij van!
 
Om je nog meer voor te bereiden op een vervolgopleiding bieden we in leerjaar 4 keuzevakken aan:
  • Uniformberoep: maak kennis met defensie!
  • Marketing: verdiep je nog meer in de wereld van reclame!
  • Facilitair: duik in de wereld van de horeca!

Voor wie geschikt

Ben jij creatief en vind je het leuk om bezig te zijn met social media, logo’s, posters en flyers ontwerpen, websites bouwen, organiseren, samenwerken en presenteren? 
Maar ben je ook nauwkeurig en vind je het leuk om te plannen en met cijfers en geld te rekenen? Dan zien we je heel graag bij ons op de afdeling! 
 

Mogelijkheden na Economie & Ondernemen

Benieuwd naar de mogelijkheden na het VMBO? Je kan bijvoorbeeld verder gaan leren als verkoper in een winkel of misschien leren hoe je een eigen kapperszaak kan starten?  
Ben jij een creatieveling en goed met computers, dan zou je ook een opleiding kunnen gaan volgen om webdesigner te worden.  
Maar een opleiding tot secretaresse of receptionist is misschien wel wat als je het leuk vindt om veel te regelen en om mensen te helpen.
Kortom na het behalen van je vmbo-diploma kan je eigenlijk nog alle kanten op met het profiel Economie en Ondernemen. Wij gaan je helpen ontdekken welke kwaliteiten en interesses je hebt om later goede keuze te maken! 
 

Wist je dat …

... onze afdeling een eigen Insta- en Facebook-account heeft? 
Misschien ben je nieuwsgierig geworden en wil je direct een indruk krijgen van onze afdeling? Volg ons dan op onze Socials!
 
 
 

Klik hier voor meer informatie over Economie & Ondernemen