Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (BGO)

Heb jij een groot zorghart en ben je zorgzaam? Zie jij wat nodig is om een glimlach - hoe klein ook - op het gezicht van de bewoners en hun familie te krijgen? Ben jij als MBO-student op zoek naar veelzijdigheid in de ouderenzorg? Een branche die nooit stilstaat en waar de ontwikkelingen doorgaan? Stop dan met zoeken!

BGO biedt in samenwerking met ENA Nieuw Avondrust, MBO-Amersfoort en De Meerwaarde twee zeer praktijkgerichte BOL-opleidingen: Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende Maatschappelijke zorg.

Liefde voor zorg
Werken in de zorg met ouderen doet ertoe. Je maakt écht het verschil. Samen met collega’s lever je een bijdrage aan een waardevol leven - met zinvolle dagen - voor ouderen. Als je werkt en leert bij BGO, dan ben je betrokken bij dat leven. Bij de mooie kanten, maar ook bij de minder fijne dingen in het leven. En dus ook verdriet en zorgen. Je kijkt, je luistert, je stelt vragen. Je zorgt, je ondersteunt en hebt een helder doel voor ogen. Zorgen voor een goede dag: een dag met soms een gouden randje! Elke dag sta je voor de uitdaging om zo goed als mogelijk goede zorg te bieden. Als toekomstig zorgprofessional kun je bij BGO rekenen op je collega's en op de organisatie. Je krijgt mooie kansen om die met beide handen aan te grijpen. Voor jezelf, maar vooral ook in het belang van de cliënten, bewoners en bezoekers.

Een erkend én geliefd diploma halen?
Dat kan - gegarandeerd - als je kiest voor de MBO-BOL opleiding Verzorgende Maatschappelijke zorg bij BGO. Doe je de Helpende-opleiding, dan ontvang je na twee jaar het landelijk erkende Helpende Zorg & Welzijn diploma.

Leren in de praktijk
Wij weten dat je het meest leert in de praktijk. Daarom bieden wij de BOL-opleiding aan bij een onderwijsbedrijf: ENA Nieuw Avondrust in Voorthuizen.  Je gaat dus direct aan de slag bij BGO en je loopt mee met het zorgteam. 

Tijdens het leren in de praktijk loop je mee met de dagbegeleider van de locatie en daarnaast krijg je begeleiding van een van de enthousiaste leercoaches binnen ENA Nieuw Avondrust. Situaties uit de praktijk vormen de basis voor de lessen die je krijgt. Elke 10 weken staat een thema uit de praktijk centraal. De lessen en de begeleiding in de praktijk gaan specifiek hierover. Je leert van wat je tegenkomt en meemaakt met betrekking tot de zorg aan de bewoners en cliënten van ENA Nieuw Avondrust. Geen les? Dan ben je gemiddeld 16 uur per week aan het leren in de praktijk. Gedurende het schooljaar loop je je BPV-stage binnen ENA Nieuw Avondrust dan kun je al het geleerde echt toepassen en ontvang je een stagevergoeding.

Aandachtige begeleiding
Tijdens het leren in de praktijk krijg je begeleiding van twee vaste leercoaches vanuit ENA Nieuw Avondrust. Hiernaast ontvang je ook coaching door de docent SLB-er vanuit De Meerwaarde en/of MBO-Amersfoort. Zij verzorgen in samenwerking met de leercoaches het onderwijs binnen BGO.
Zo kan onderwijs en praktijk naadloos op elkaar aansluiten en ben je perfect voorbereid op je werk als zorgprofessional. 

 

De Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding  is een samenwerking met ENA Nieuw Avondrust,  MBO Amersfoort en De Meerwaarde. 

Ga naar de website van BGO voor meer informatie