Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)

De Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) is een coöperatief samenwerkingsverband van technische bedrijven in de regio Barneveld. Daarnaast werkt BTO samen met de scholen: MBO Amersfoort en het Hoornbeeck College. Samen leiden we technische talenten op tijdens een BBL-opleiding.

BTO leidt jongeren op in de techniekrichtingen: mechatronica, metaal-. elektro-, installatie-, zink en koudetechniek. Tijdens je opleiding ervaar je techniek op de werkvloer. Dit houdt in dat je direct aan de slag gaat bij één van de bedrijven die zijn aangesloten bij BTO. Ook ben je een gedeelte van de week aanwezig op de werkvloer van BTO. Hier krijg je les van docenten en praktijkinstructeurs.

Tijdens je opleiding ben je in dienst van de BTO. We begeleiden je dan ook als een werknemer en je ontvangt loon, werkkleding en een laptop. Wij verwachten van jou de werkhouding van een werknemer.

Bij BTO ben je geen leerling, maar een talent. Wij geloven dat de talenten van vandaag de vakmensen van morgen zijn!

Hybride leren
Tijdens de opleiding werk je 2 dagen van de week bij de BTO en 3 dagen bij jouw lidbedrijf*. Leren in de praktijk is de basis van de opleiding en de theorie is daarbij ondersteunend.  BTO-talenten werken met beroepstaken en de theorie is direct gekoppeld aan de praktijk. Door de praktijkinstructeurs van de BTO ervaar je techniek op de werkvloer van de BTO. Deze vakmensen leren je graag de technische vaardigheden. Docenten van de scholen komen ook naar de BTO, hierdoor zijn theorie en praktijk op 1 locatie, namelijk de BTO.

Tijdens de dagen bij het lidbedrijf mag je de geleerde kennis/ vaardigheden in praktijk brengen. Je draait dan mee in het arbeidsproces van het bedrijf en bent geen tijd kwijt aan opdrachten voor school.

Ben je voldoende gemotiveerd? Dan is het mogelijk om de opleiding versneld te doorlopen en eerder af te ronden.

Tijdens de opleiding hechten wij waarde aan: vertrouwd voelen, nieuwsgierigheid, enthousiasme en openheid. Bij de BTO leveren we maatwerk. Persoonlijke aandacht is hierbij onze kracht!

Bezoek onze website voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en/of neem contact met ons op:
www.btobarneveld.nl email: communicatie@btobarneveld.nl

*voor metaaltechniek is de verdeling: 1 dag naar BTO, 4 dagen bij het lidbedrijf. Hierbij hoort periodiek een hele week naar BTO.

Initiatieven                                                                                                            
BTO leidt ook zij-instromers op in de techniek door middel van cursussen en omscholingstrajecten.

Daarnaast nemen we initatieven om ouder(s)/ verzorgers en leerlingen te informeren over de mogelijkheden in de techniek. Zo volgen leerlingen van basisscholen technieklessen bij BTO en komen havisten voor het programma Vakhavo bij BTO. Ook maakt BTO deel uit van het platform: Makers in de Techniek www.makersindetechniek.nl

Ga naar de website van BTO voor meer informatie.